Molen van Berntsen (1e), Azewijn

Azewijn, Gelderland

westzijde dorp
Montferland, Gelderland
Achterhoek en Liemers

PUBLIEKE VERKOOPING VAN EENEN WINDKORENMOLEN, HUIS en BAKKERIJ.
Krachtens onherroepelijke Volmagt zal op Donderdag den 15 October 1857 , bij inzate op hoogen, voorloopig worden geveild en veertien dagen later, dus op den 29sten derzelve maand overgegaan tot de toewijzing , telkens des morgens om elf ure, ten huize van den Kastelein Wm. te BOEKHORST le Azewijn, gemeente Berg, ten overstaan van dente Gendringen residerenden Notaris KOLFSCHOTEN , van :
Eenen voor twee jaren nieuw gebouwden en ligtgaanden Windkorenmolen, op steenen voet, gunstig gelegen bij het dorp Azewijn, op het OMPERTSCHE VELD, met ERF en bijgelegen BOUWLAND, met het daarop in aanbouw zijnde HUIS en BAKKERIJ, op den legger der kadastrale gemeente Netterden thans ingedeeld in Sectie A. N°. 594 als Molen en Erf groot 40 ellen en N“. 595 als Bouwland, groot 7 roeden 67 ellen. Nadere informatien zijn te bekomen ten kantore van opgenoemden Notaris.

Eigenaar 1856: W. Berntsen.
Eigenaar 1887: zoon W. Berntsen.