Molen Bleiswijkse Droogmakerij, No. 18/ C3middelmolen, Bleiswijk

Bleiswijk, Zuid-Holland

Aannemer, Gerrit Mulder uit Ridderkerk voor fl. 9350,--.
Borgen, J. Mulder uit Bergschenhoek en Sijmon Paul uit Bergschenhoek.
Totale opbouwkosten fl. 12383,37. Maalvaardig 2 november 1857.

23-11-1857 Rotterdamsche courant

Uit Bleiswijk wordt gemeld , dat de polder-water, welke onder die gemeente in den nacht van 5 op 6 julij ll. door het hemelvuur werd getroffen en geheel is afgebrand , reeds nu door een nieuwen molen vervangen is. De aanbesteding van den opbouw had plaats op 07 julij, en niettegenstaande de langdurige windstilte, hetgeen een oponthoud van ruim vier weken veroorzaakte , in het bekomen van de benoodigde houtwaren, is de nieuwe molen reeds maalvaardig en afgetimmerd op heden 20 november opgenomen en goedgekeurd door het bestuur der drooggemaakte polders van Bleiswijk en een gedeelte van Hillegersberg. Nadat dit werk was opgenomen en goedgekeurd, wenschte de dijkgraaf den aannemer, Gerrit Mulder, van Ridderkerk , geluk met zijn zoo spoedig en naar den eisch voltooid werk, hetwelk op gepaste wijze werd beantwoord. Nadat ook de bazen en ambachtslieden , die aan dezen molen gearbeid hebben, waren toegesproken , werden zij allen door het polderbestuur feestelijk onthaald en bleven zij het overige van den dag in gepaste vrolijkheid op den molen doorbrengen.De molen is verkocht op 11-7-1914 aan K. Buurman voor fl. 1800,--