Molen Zuidplaspolder, Molen 4, Kortenoord

Kortenoord, Zuid-Holland

Zuidplaspolder

Hellend scheprad

Molen nr 4 van de Beteugelingswerken van Kortenoord

De molen werd op 24 november 1875 buiten dienst gesteld,

Bij een Verkooping op 20 Juni 1879 is de Molen No 4 tesamen met No 7 werd verkocht aan A. Luyendijk.

Het vaderland, 18 juni 1879
OPENBARE VERKOOPING van WATERMOLENS.
Dijkgraaf en Heemraden van dan Zuidplaspolder zijn voornemens om op den 2011 Juni 1879, des middags te 12 uren, te Moordrecht, in het Posthuis, in het openbaar te verkoopen:
12 Windwatermolens waarvan 11 achtkante en 1 ronde Steenen, staande onder de gemeenten Nieuwerkerk a/d. IJsel en Moordrecht.

De Molens worden verkocht voor afbraak, doch koopers kunnen de gelegenheid erlangen die in te richten tot woning of tot het uitoefenen van eenig bedrijf, waartoe 'zij door aard en stand, nabij de rivier den IJsel zeer geschikt zijn.
De betaling in 2 termijnen.
Inmiddels uit de hand te koop.
De voorwaarden zijn verkrijgbaar bij de Boekhandelaars J. VAN BENTUM EN ZOON te Gouda.
Inlichtingen geven Dijkgraaf en Heemraden Voornoemd en de íe Opzichter des Polders L. EXALTO te Moordrecht.

trivia
Klik voor een overzicht van het bemalingssysteem van de Zuidplaspolder door naar Vijzelmolen A, Tenbruggencatenummer 02765 ee.