Nieuws

Nieuw! Historische Motorendatabase.
Kort
Insturen van teksten en fotos van motoren doe je via de pagina van de betreffende molen. Helemaal onderaan die pagina vind je de links daarvoor.
Op verzoek van molenaars in den lande is de Nederlandse Molendatabase uitgebreid met een nieuw onderdeel: een database van in of bij molens geplaatste historische hulpmotoren: de Motorendatabase. Het gaat dan om bijvoorbeeld historische Thomassen of Brons diesel-, olie- of gasmotoren. Het gaat ons niet om hedendaagse electrische hulpmiddelen. Het gaat ons om bestaande verbrandigsmotoren.
We zijn voorzichtig begonnen met een lijst van Thomassen motoren opgesteld door oud-medewerker van Thomassen, Jan Weeda. We hebben nog maar heel weinig vulling op dit moment. Om de Motorendatabase tot een waardevol document te maken vragen we molenaars (die uiteindelijk de aanleiding vormden) en motoren/molenliefhebbers in den lande om ons via de formulieren van de afzonderlijke molen teksten en foto's toe te sturen voor het vullen van deze nieuwe uitbreiding van de Molendatabase.
Bezoek hier de de Motorendatabase.

Amsterdam, 27 december 2017.