De molen werd in 1875 gebouwd voor de molenaarsfamilie De Visscher die ook een uit 1651 daterende watermolen bezat. De watermolen diende als reserve voor de windstille dagen als er met de windmolen niet gemalen kon worden. In 1903 verkocht de familie de watermolen aan J. Botermans die de watermolen meteen stilzette en later liet slopen.
In 1944 werd de molen behoorlijk beschadigd door Duits artillerievuur. Kort na de bevrijding volgde herstel. Tot 1961 bleef de molen in bedrijf.
In 1970 werd een restauratie voltooid die ca. ƒ 55.000,-- kostte en uitgevoerd werd door de fa. Adriaens te Weert. Daarna werd een nieuwe bestemming gezocht, maar vooralsnog werd die niet gevonden. Pas later, toen er vrijwillige molenaars aan te pas kwamen, braken betere tijden aan.
Op 5 november 1997 werd de Stichting Akkermolens Goirle opgericht om te zorgen voor een goed beheer en verantwoorde exploitatie van beide Goirlese molens.
In deze molen zijn de nodige onderdelen van elders verwerkt: de bovenas is oorspronkelijk gemaakt voor een haspelwiekenkruis en daarmee ongetwijfeld afkomstig uit Noord-Holland. Om doorgaande roeden te kunnen plaatsen zijn de middenschotten er ooit uit geslagen. Extra vulhouten zijn sindsdien nodig om de roeden in het midden van de askop te kunnen houden.
Het Engels kruiwerk is afkomstig van de in 1949 tijdens een bui verongelukte Boonesmolen te Weert en hier tussen 1970 en 1973 aangebracht. Het verving een zwaar werkend ijzeren neutenkruiwerk (waarmee helaas wel het laatste originele Brabantse neutenkruiwerk verdween). In juli 2016 zijn korte en lange spruit en staartbalk vernieuwd.
Vanaf december 2015 wordt in deze molen geregeld biologische rogge gemalen voor veevoer.
In het vroege najaar van 2021 kwam na onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf de onheilstijding dat beide roeden lasfouten vertonen. Dit gold ook de andere molen van Goirle. Daarop hebben de molenaars in overleg de molens stilgezet.
Gelukkig bleef het daar niet bij: in Goirle probeerde men vrijwel direct te zorgen dat beide molens zo spoedig mogelijk nieuwe roeden zouden krijgen. Beide sets roeden werden ook vrijwel tegelijk vervaardigd. De Wilde kreeg in november 2022 zijn nieuwe roeden, De Visscher in mei 2023.