zoek in database zoek op provincie Stuur een algemene e-mail over molens vorige pagina Molendatabase.nl portal site

 

Molendatabase.nl

De Nederlandse Molendatabase

Werkende molens in Nederland

Gebruiksvoorwaarden en auteursrechten 1999 - 2017

Op de inhoud van de Molendatabase rusten auteursrechten. U mag het hier gepresenteerde niet zomaar gebruiken.

De bedoeling van de Nederlandse molendatabase is het bijeenbrengen, voor vrije en gratis kennisvergaring, van correcte historische en actuele gegevens van alle werkende wind- en watermolens in Nederland.

Teksten
Voor de in de molendatabase opgenomen teksten van individuele molens geldt de Creative Commons licentie die hier te lezen is. De licentie houdt in dat u van ons de teksten van een individuele molen mag gebruiken op voorwaarde van
1. Naamsvermelding (u moet als bron www.molendatabase.nl opnemen);
2. Het project waarvoor u de teksten gebruikt is geheel Niet-Commercieel (u mag er geen geld mee verdienen);
3. U mag geen Afgeleide Werken maken op basis van deze teksten (u mag onze teksten niet zelf bewerken).
Het is echter principieel niet geoorloofd hier opgenomen gegevens van meer dan één molen in enige samenhang in welke vorm dan ook te presenteren.

Foto's
In de Nederlandse molendatabase zijn duizenden foto's opgenomen die gratis ter beschikking zijn gesteld voor opname in deze molendatabase. Het auteursrecht op deze foto's berust bij de respectievelijke fotografen. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's te downloaden en te gebruiken voor enige vorm van publicatie zonder uitdrukkelijke, voorafgaande toestemming van de fotograaf. Met de betreffende fotografen kan contact worden opgenomen via de redactie. De redactie neemt alleen aanvragen in behandeling voor niet-commerciële projecten, en voor niet meer dan één tot enkele foto's van één fotograaf. Het kost gemiddeld 2 à 3 weken voor permissie van fotografen is verkregen. Houdt hier rekening mee bij uw aanvragen.

Disclaimer foto's
Helaas komt het voor dat inzenders ons onder hun eigen naam het werk van andere fotografen toesturen. We proberen weliswaar te voorkomen deze foto's te publiceren, maar het kan zomaar zijn dat er wel eens eentje tussendoor glipt. Mocht u een foto van uzelf herkennen onder een andere naam, licht ons dan svp per ommegaande in. We zullen de betreffende foto onmiddellijk verwijderen en de inzendende fotograaf permanent uitsluiten.

Presentatie van de gegevens
Op de vorm van presentatie van de gegevens in relatie tot molens en op het (grafisch) ontwerp van de Molendatabase berust copyright. Dit ligt bij Hippo WebDesign. Het zonder voorafgaande schriftelijke toestemming overnemen en gebruiken hiervan is een inbreuk op het auteursrecht.

Ten grondslag aan de Nederlandse Molendatabase lag initieel de inventarisatie van een aantal basisgegevens van werkende Nederlandse molens zoals door Eric Zwijnenberg vastgelegd en door de Vereniging De Hollandsche Molen in 1998 als zodanig tegen betaling gedistribueerd in boekvorm en op diskette.NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspanõlPortuguêsPусский简体中文

Colofon

Redactie:

Leo Middelkoop
Leo Middelkoop
tekstredacteur
Bert Bulder
Bert Bulder
uitgever/fotoredacteur


Adviseur:

Eric Zwijnenberg
Eric Zwijnenberg


Samenstelling: De redactie met de onmisbare hulp van honderden molenliefhebbers.

Grafisch en technisch ontwerp:  Hippo Software + WebDesign, Amsterdam.

Release 2 van de Molendatabase dankt, in overeenstemming met zijn doelen, zijn functionaliteit aan open en gratis verkrijgbare software.
    Creative commons logo