.
zoek in database zoek op provincie Stuur een algemene e-mail over molens vorige pagina Molendatabase.nl portal site   Nederlandse Molendatabase


Aanwijzingen voor in te sturen foto's voor de Nederlandse Molendatabase

Beste fotograaf,

We krijgen regelmatig vragen over het versturen van foto's voor opname in de Nederlandse Molendatabase. Daarom hebben we hieronder wat aanwijzingen voor u op een rij gezet.

Type bestanden / extensies
Alleen jpg of jpeg-bestanden kunnen worden verstuurd. (Let op dat de extensie .jpg op de juiste manier achter de bestandsnaam staat. Veel inzendingen gaan hierdoor "de mist in", zo blijkt vaak.)

Geen spaties
Gebruik geen spaties in of tussen de bestandsnaam en extensie.Een correcte bestandsnaam is bijvoorbeeld: Aeolus-Vlaardingen1.jpg

Formaten
De formaten van in te sturen foto's / de resolutie. Stuur svp foto's in van voldoende resolutie, maar beperk u wel.
Houd als maximum maat 1600 pixels breed aan voor liggend formaat en 1600 pixels hoog voor staand formaat, een minumu maat is toch wel 1024 pixels hoog/breed..

Over het wel/niet plaatsen van foto's kunnen we geen discussies voeren; de redactie probeert altijd een objectieve keuze te maken uit het materiaal dat wordt ingestuurd. Met andere woorden: de redactie heeft het recht ingestuurde foto's zonder opgaaf van redenen te weigeren. En om in molentermen te blijven: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Dank en Succes! De fotoredactie