Molen De Groene Grutmolen, Rotterdam

Rotterdam, Zuid-Holland

noordzijde van de Kipstraat
Rotterdam-Centrum
Rotterdam M 155 bis De weduwe Jacobus Schaanes

29-01-1825: Rotterdamsche Courant

De Ondergeteekende door aankoop Eigenaar geworden van de GRUTTERIJ, genaamd DE GROENE GRUTMOLEN, staande op de Kipstraat, nabij de Goudsche-Wagenstraat, binnen Rotterdam, continueert voo zijne partikuliere rekening de daarin gevestigde AFFAIRES, met bijvoeging van de NEGOTIE in BOTER en KAAS enz., door hem, sedert vele jaren, op de Zeil, binnen dezelve Stad, geexerceerd, en recommandeert zich bij deze in de voortdurende gunst der respective Kalanten, met belofte eener prompte en civiele bediening.

Rotterdam den 28 Januarij 1825, JACOBUS SCHAANEN

01-02-1825: Rotterdamsche courant

De Ondergeteekende door aankoop Eigenaar geworden van de GRUTTERIJ, genaamd DE GROENE GRUTMOLEN, staande op de Kipstraat, nabij de Goudsche-Wagenstraat, binnen Rotterdam, continueert voor zijne partikuliere rekening de daarin gevestigde AFFAIRES, met bijvoeging van de NEGOTIE in BOTER en KAAS enz., door hem, sedert vele jaren, op de Zeil, binnen dezelve Stad, geëxerceerd, en recommandeert zich bij deze in de voortdurende gunst der respective Kalanten, met belofte eener prompte en civiele bediening.

Rotterdam den 28 Januarij 1825. JACOBUS SCHAANEN.

01-04-1841: Rotterdamsche Courant
"OPENBARE VRIJWILLIGE VERKOOPING.
ISAAC MARINUS J0SUÉ VALETON, Openbaar Notaris te Roecerdam, als last hebbende van zijne Principalen, en een deze benoemd door de Arrondissements-Regtbank te Rotterdam, is van meening op Woensdag den 21 April 1841, des namiddags een 4 ure, in het Notarishuis aldaar, te veilen en aan de hoogstbiedenden of eerstmijnenden te verkoopen:
N° 1 Een hecht sterk en wel gebouwd, goed onderhouden HUIS, BOVENWONINGEN, met daarachter zijnde GRUTMOLEN, van ouds genaamd DE GROENE GRUTMOLEN, ZOLDERS en VLIERINGEN, mitsgaders PAARDENSTALLINGEN, voorzien van eene uitmuntende Welpomp, HOOIZOLDER en ERVEN, staande en gelegen aan de noordzijde van de Kipstraat binnen de stad Rotterdam, wijk K, n.° 135, bij het Kadaster bekend sectie M nrs. 154, 155 bis en 156. Aangeslagen in de Grondbelasting over den jare 1841 tegen ƒ 67,10. Het Huis en de Grutterij zijn in eigen gebruik, en kunnen worden aanvaard den 1 Augustus 1841; zijnde de Bovenvoorkamer verhuurd voor ƒ 84 in het jaar en de Bovenachterkamer voor ƒ 52 in het jaar, beide tot den 1 Mei 1842."