Molen Meestoof Zeeland, Middelburg

Middelburg, Zeeland

Wilhelminadorp
Zuid-Beveland
Kattendijke D (1) 13 W. Suermondt en medeeigenaren in 't gemeen

Middelburgsche courant, 28-02-1771
Donderdag den 14 Maart 1771, des Nademiddags om vier uuren Precies, zyn d'Heeren van de Perre Meyners van vooroorneemen in het Wynverkoopers Huys, staande op de Noordzyde van den Dam alhier, aan de Minstaanneemende Aant te Besteden den Opbouw van één Nieuwe MEESTOOF op de thans reeds aldaar leggende Fondamenten, aan de Oostzyde van den Havendyk, zoo het Metzelwerk, als Timmer- en Smits-werk, en benoodigde Maljeniers Waaren.
De Bestekken hier van zyn dagelyks van Negen tot Twaalf Uuren te zien, aan Huis Es. Comptoir, in de Noordstraat.

Rotterdamse courant, 15-05-1810
Men zal op Donderdag den 24 Mey 1810, des namiddags ten 3 uren, in het Logement Antwerpen, binnen de Stad Middelburg, met den stokke, presemteeren te verkoopen, een kapitale MEESTOOF, met der zelvernieuw Molenwerk en verdere Toebehoren, staande en gelegen op den Oosterschen Havendyk, buiten dezelve Stad.

Rotterdamse courant, 23-01-1810
UIT DF. HAND TE KOOP, eene in den Jare 1771 van den grond op nieuw gebouwde MEESTOOF, met alle deszelfs GEREEDSCHAPPEN en TOEBEHOORENJK, staande op den Oosterschen Havendyk, buiten de Stad Middelburg, in Zeeland. Te bevragen by den Makelaar G, DE BRUYNE, te Middelburg

Middelburgsche courant, 15-02-1820
Het verplaatsen naar den WILHELMINA-POLDER, nabij GOES, van de MEE-STOOF, thans staande aan den Havendijk nabij MIDDELBURG. — De Gegadigden kunnen zich van nu af aan vervoegen bij den Heer C.J. van Hall, te Middelburg, tot het bekomen van gelegenheid om de Stoof te bezigtigen; en bij den Heer G. J. van den Bosch, te Goes, tot het vernemen der conditien. De juiste bepaling van tijd en plaats dezer aan besteding zal nader ter kennis van de gegadigden worden gebragt.