Molen Brouwerij de Dubbelde Arent / de Dubbele Arend, Amsterdam

Brouwerij de Dubbelde Arent / de Dubbele Arend
moutmolen

Prinsengracht - Reguliersgracht

Oprechte Haerlemsche courant, 12 december 1719:
"Op Dingsdag, den 19 December 1719, 's voormiddags ten 9 uuren, sullen tot Amsterdam in de gewesene Brouwery van de Dubbelde Arent op de Prince-Gracht by de Reguliers-Gracht publijck aen de meestbiedende verkocht werden de Gereedschappen die tot de voorrn. Brouwery zijn gebruyckt geweest, als Waterschuyten, Paerden voor de Sleede, als oock voor de Rosmolen, Koelbakken, Werckkuypen, Geylkuypen, Kopere Focken, Meelsacken, 2 Brandewijn-Ketels met haer Slangen, en een groote Rosmolen, en wat verder tot de Brouwery, Brandery en Rosmolen behoort, als oock Knechts-Beddegoed, soo als nader 3 dagen voor de verkoping kan gesien werden: en kunnen alle ledige Vaten van de voorsz. Brouwery bestelt werden op de Prince-Gracht over de oude Doolhof in de Brouwery van de Dubbelde Sleutels, alwaer voor yder Ton 2 Stuyvers, en een half Vat 1 Stuuver, en een Vierendeel een halve Stuyver sal betaelt werden."