Molen Meestoof De Hoop, Geersdijk

Geersdijk, Zeeland

>
In Geersdijk stonden 2 stoven, De Hoop en De Roos.

Het gebouw staat nog op de topografische kaart van 1999.

Middelburgsche courant, 14 juli 1838

Die genen, welke genegen mogten zijn hunne groene MEEDE voor den aanstaanden teelt 18 3 2/3 in de Meestoof DE HOOP, staande onder de Gemeente Wissenkerke, bij Geersdijk, ter reeding aan te voeren, worden verzocht daarvan, vóór op op den 1 Augustus eerstkomende, opgaaf te doen bij den Heer P.C. Swemer, Boekhouder van gemelde Meestoof, wonende te Kolijnsplaat, ten wiens Kontore inmiddels het Reglement van reeding ter lezing ligt; terwijl op dien dag, des morgens ten 10 uren, ten Huize van H.K. Schippers, te Geersdijk, door de Eigenaren dezer Stoof zal worden bij een gekomen, ten einde de beurten van reeding bij loting te regelen.

Middelburgsche courant, 10 juli 1841

Al diegenen, welke genegen zijn derzelver MEEDE in den eerstkomenden teelt, inde MEESTOOF DE HOOP, staande te Geersdijk, te laten reeden , gelieven daarvan opgave te doen bij den ondergeteekende, Boekhouder van voormelde Meestoof; terwijl tevens ter kennis van de zoodanigen wordt gebragt, dat op den 10 Augustus aanstaande, des voormiddags ten 11 ure, te GEERSDIJK, de loting voorde Beurten van Reeding zal plaats hebben. Kolijnsplaat, den 6 Julij 1841. P. C. SWEMER.