Molen Grutterij van J.L.T. van Herwerden, Nieuwe Niedorp

Nieuwe Niedorp, Noord-Holland

Dorpsstraat 131
Hollands Kroon, Noord-Holland
Nieuwe Niedorp B (3) 235 J.L.T. van Herwerden, grutter

Oprechte Haarlemse courant 22 mei 1806"
"Uit de hand te koop: Een wel ter Neering staande GRUTTERY, (zynde binnen weinig Jaaren voor het meerendeel nieuw getimmerd) waarin Stallinge voor zes Koeyen en drie Paarden, met deszelfs HUIS en ERVE, en Erve, en waarin die Neeringe lange Jaaren met goed succes is gedaan en nog wordt gecontinueerd, staande op het best van het Dorp te Nieuwe Niedorp; te bevraagen by den Eigenaar aldaar, of by Loureus Bergen, woonende te Alkmaar."

Opregte Haarlemsche courant, 28 april 1852
Men vraagt te Koop, zoo spoedig mogelijk: Een compleet BINNENWERK van eene GRUTTERIJ, met opgave van plaats, prijs en grootte.
Adres bij B.J. van Herwerden, te Nieuwe Niedorp

Johannes Lubartus Tuijnenberg van Herwerden, geb. te Amsterdam 16 jan. 1797, ged. te Amsterdam 1 feb. 1797 (religie: herv), get. Johannes Lubartus Tuinenberg en Maria Hendrina van Herwerden, ovl. te Nieuwe Niedorp 14 feb. 1833, beroep(en): gruttersknecht, grutter.

Bernardus Johannis van Herwerden, geb. te Nieuwe Niedorp 6 aug. 1822, ovl. te Nieuwe Niedorp 6 feb. 1889, beroep(en): grutter, woonplaats(en): Nieuwe Niedorp, Adres laagzijde 42, hoogzijde 35, zoon van Johannes Lubartus Tuijnenberg van Herwerden en Trijntje Groenveld.