Molen De Herstelde Grutmoolen, Gouda

Gouda, Zuid-Holland

Lange Tiendeweg
Gouda, Zuid-Holland
Gouda C (1) 546 Cornelis van Wijk, grutter

Oprechte Haerlemsche courant, 14 juli 1767
Agata en Wilhelmina van Klaveren, presenteeren uit de hand te koop: Een favorable en welbeklante GRUTTERY, metdeszelfs Huis en Erve, zynde in korte Jaaren nieuw opgebouwd, en veele jaaren die handteering in gedaan; staande op de lange Tiendeweg, binnen de Stad Gouda, en genaamd 'de Herstelde Grutmoolen'; iemand daarin Gading hebbende adresseeren zig in de voornoemde Gruttery of by Jacob van Ek, Moolemaeker te Overschie.

Leydse courant, 27 dec. 1775.
Uit de hand te Koop een favorable en wel beklante GRUTTERY met deszelfs HUYS en Erve, in weinig Jaaren nieuw opgebouwd, staande en geleegen binnen de Stad Gouda, op de Lange Tiendeweg, genaamd DE HERSTELDE GRUTMOOLEN, waar in veele jaaren de Handteeringe is gedaan en nog word gecontinueerd: Imant daar in gading hebbende addresseere zig in voornoemde Gruttery.

Leydse courant, 21 feb. 1776.
Te Gouda zal by publike Veilinge op Donderdag den 29 February 1776, 's namiddags de klokke 3 uuren worden geveild voornaame GRUTTERY, genaamd DE HERSTELDE GRUTMOOOLEN, staande en geleegen op de Lange Thiendeweg dezelve uit de hand gelieven te koopen, addresseeren zig ten Huyzevoornoemt.