Molen Grutterij van Jacobus van Gelder, Amersfoort

Amersfoort, Utrecht

Varkensmarkt 9
Amersfoort, Utrecht
Eemland
Amersfoort E (2) 1780 a Jacobus van Gelder, grutter

geschiedenis

23-10-1847 Van Gelder, Leendert Jacobus (grutter en winkelier te Amersfoort) Perceel 4: Winkelhuis aan de Varkensmarkt te Amersfoort, kad. E 1780, 1780 bis, belend: Simon van Achterbergh en wed. van Leusden met een gemene poort terzijde. De grote kelder is in gebruik bij Johannes van Bekkum, de kleine kelder is in gebruik bij de wed. van Nimwegen. In eigendom verkregen aan Leendert Jacobus van Gelder bij openbare verkoop

10-03-1838 te Amersfoort, not. J. Schijvliet. Gekocht door Wouter van Brinkenstein, koopman te Amersfoort in opdracht van Albertus Franciscus van Leeuwenberg te Amersfoort. Perceel 5: Gruttersmolen met alle werktuigen; deze goederen heeft Leendert Jacobus van Gelder zelf doen daarstellen. Eveneens gekocht door Wouter van Brinkenstein. (perceel 5 bevindt zich achterin perceel 4 en kan bij afzonderlijke verkoop worden aanvaard.)