Molen (houtzaagmolen), Medemblik

Medemblik, Noord-Holland

De Vier Noorder Koggen
Medemblik B (1) 1 Johannes Gerardus Clank, predikant

zeskante bovenkruier

Rotterdamsche courant, 27 maart 1828

ten overstaan van den Notaris Mr. S.F. Klinkhamer, zal verkocht worden: Een kapitalen, hechten, sterken en weldoortimmerden Zeskanten Hout-Zaagmolen, zijnde een Bovenkruier, genaamd De Hoop, de eenigste in den omtrek van 2 a 3 uren, waarbij de Houtkooperij sints onheugelijke jaren met het beste succes is uitgeoefend, met deszelfs Vaste Gereedschappen, ruimen Werf, Knechts-Woning, met daaraan gelegen Tuintje, Koepel, Houtloodsen, Stalling voor twee Paarden en verdere Getimmerten

Opregte Haarlemsche Courant, 29 nov. 1828.

VERKOOPING van de HOUT-ZAAGMOLEN te MEDEMBLIK
De Notaris C. Gerdenier, te Medemblik, zal op Donderdag den 18 December 1828, 's avonds ten 7ure, in het Logement De Vergulde Valk, aldaar, presenteren te verkoopen, (des verkiezende ook om te Amoveren): Eéne kapitale, hechte en weldoortimmerde ZESKANTE HOUT-ZAAGMOLEN, zijnde een Bovenkruijer, en de eenigste in den omtrek van 2 á 3 uren, met derzelver ruime Werf, Knechts-Woning en daarbij gelegene Koepel, Hout-Loodsen, Stalling en andere Getimmerten; alles bij elkander staande even buiten de Stad, en te bezigtigen des Woensdags en Donderdags van 11 tot 1 ure. - Dit Perceel is ook UIT DE HAND TE KOOP, en zijn ten Kantore van voornoemden Notaris Gerdenier, nadere informatien te bekomen.