Molen (pelmolen), Idsegahuizum/ Skuzum

Idsegahuizum/ Skuzum, Fryslân

Idsegahuizum/ Skuzum
Idsegahuizen bij Makkum
Wûnseradiel

13-02-1790: Leeuwarder courant

De PELMOLEN by Makkum, (staande onder Idsegahuizen0 met deselfs Hieminge, Pakhuis en Knegtswoninge, zal men door de Secretarien Dr. D. Toeboel rn H.W. Wiarda, by Strykgeld, in 't openbaar, tragten te Verkoopen:

in de Jare 1776 alles Nieuw gebouwd, en kan na den Finaalen Palmslag aanstonds worden aanvaard: alleen belast met 2 Strs. Noorder Floreen Schatting. De Verhoging zal zyn den 15 February eerstkomende. de Provisioneele palmslag den 22 dito en den Finaalen Palmslag op den 1sten Maart, telkens te Makkum, ten Huize van de Castelein Cornelis Harings Bontekoe, 's Namiddags om één uur. Nader onderrigting by dezelver Eigenaars te Makkum

11-08-1792: Leeuwarder courant

Dr. E. CATS Secretaris van Leeuwarderadeel, en de gezworen Clercq C. van der Let zullen op Zaturdagen den 11, 18 en 25 Augustus 1792, by de Schryvinge, Verhogen en Provisioneele of Finale Palmslag, telkens 's Avonds te 5 uur, ten huize van de Wed. Groenia, Casteleinsche in het Oud Blauwhuis onder Leeuwarden, by strykgeld Verkoopen:

DEZELVE zal op Maandagen den 20 Augustus 1792 by de Schryvinge om één Uur nademiddag den 27 dito by de Verhoginge 's Morgens om tien Uur, en den 3 September by de Finaale palmflag om één Uur namiddag, telkens ten huize van Jelle Annes van Gunst Castelein in de Prins te Makkum publyk by Strykgeld aan de Meestbiedende Verkopen: Den PELMOLEN staande onder Idsegahuizen na by Makkum, met deszelfs Hieminge , Pakhuis, en Knegts Wooninge in den Jaare 1776 Nieuw Gebouwd, belast met 2 Stuivers Noorder floreen schattin kan terstond na de Finale Palmflag worden aangevaard.