Molen Boerendonckmolen, Dordrecht

Boerendonckmolen
sierobject
Molen 13132 Boerendonckmolen (Dordrecht)
deel foto 1912

gesloten voet

geschiedenis

In Dordrecht was van 6 juli t/m 15 september 1912 een grote tentoonstelling, 'de tentoonstelling van Nijverheid' waar o.a. het dorp Boerendock (Boerdonk?) nagebouwd was.

13-07-1912 artikel uit 'De Prins'
De Tentoonstelling van Nijverheid, Scheepvaart, Jacht, Visscherij, Verkeersmiddelen, Landbouw, Onderwijs en Hygiëne te Dordrecht.
De voorzitter, de heer H. de Graaf, zette in eene heldere, kernachtige rede de beteekenis en het doel dezer onderneming uiteen; daarna sprak Mr. Everwijn, de regeeringsvertegenwoordiger en eindelijk Burgemeester H.J. Wichers, die in het licht stelde, hoe Dordrecht zich meer en meer ontwikkelt als industriestad. - Naast de expositie is het Lunapark tot feestterrein ingericht en komt men door een poortje op Boerendock, een imitatie van een Brabantsch dorp, dat ongetwijfeld een groote attractie zal worden.

De molen was een kopie van de standaardmolen te Uden, alleen wel iets kleiner.'

Bij de afbeelding van de molen is op de achtergrond de in aanbouw zijnde H.T.S. aan de Oranjelaan te zien.
Het tentoonstellingsterrein was tussen de Sumatrastraat, de Oranjelaan, de Bankastraat en de Riouwstraat.
De locatie is op grond hiervan geschat.

Met hulp van Pim van der Wijk zijn de coördinaten op grond van deze informatie vastgesteld.