Molen Weidemolen 't Ven, Vlierden

Vlierden, Noord-Brabant

ten westen van de Rijntjesdijk
Deurne, Noord-Brabant
De Peel

Weidemolen

geschiedenis
De familie Sevens heeft in zowel Belgie als Nederland vele molens bemalen. Voorbeelden hiervan zijn de Armenmolen te Neeritter, molens in Overpelt, 't Nupke te Geldrop, molen in Grave, St. Oedenrode, Mierlo en Helmond.
Deze foto komt uit het archief van ene Maria Sevens (1907-1993) getrouwd met Hein Havenith. Haar familie woonde in Meijel, Mierlo, Deurne, Helmond, Grave, etc. De foto is bij een molen gemaakt die wellicht betrekking heeft op activiteiten binnen de familie Sevens zelf. Haar ouders bemaalden de Elderse molen en daarvoor zijn er ook diverse molens bemalen.
Helaas kan ik niet terugvinden welke molen het hier betreft. Ook een onderzoek in de molendatabase levert geen resultaat op. Misschien is er iemand die kan helpen voor opheldering van deze foto.
Paul Lammeretz, 20 maart 2010

Het molentje op de kleine foto stond in 't Ven te Vlierden.

Bron: 100 jaar molen in Zeilberg 1893-1993, W.M. Crommentuyn.

Molen op geen enkele kaart aangetroffen, de locatie is een gissing.

De molen in het Vlierdense Ven werd in het begin van de twintigste eeuw gebruikt voor het leegpompen van dat Ven, een water ten westen van de Rijntjesdijk dat in 1832 nog een oppervlakte besloeg van bijna 23 hectaren.

Info Deurnewiki