Molen De Mees, Rotterdam

Rotterdam, Zuid-Holland

't Fortuintje staat te zwieren
De Bok in 't groene gras
De Eendracht is mooi nedrig
Wat ook Cornelis was

geschiedenis
De Mees was waarschijnlijk een snuifmolentje. Een gedicht dat destijds bij molenaars en arbeiders bekend was maakte melding van "de Mees, die is een dwerg".

Bron: Jaarboekje Rotterdam 1969 nr. 76. Verzameling H. van der Kaay.

"M.M. van der Loeff en L. Beumer, Makelaars te Rotterdam, zullen op Woensdag den 10 October 1792, des namiddags ten 3 uuren, in het Logement des Zwynshoofd, veilen en verkoopen een florisante Fabriek, bestaande in een Lakmoes-, Piatindigo en Schuytgeelmaakery, mitsgaders een Loodwit-, Verf, Drogeryen- en Snuifmolen, met deszelfs Woonhuys en Lootsen, met alle de vasten Gereedschappen daar toe behoorende; als mede een wel aangelegde en net beplante Tuyn, voorzien van Exquise Vrugtboomen, Broei- en Trekkassen, met een aangenaam Uitzigt hebbend Tuynhuys, alles annex den anderen gelegen en staand op Stads Grond, buiten de Oost Poort Rotterdam, op het Rusland aan de Rivier de Maaze; twee dagen voor en op den Maandag te zien. Inmiddels uit de hand te koop, en nadere onderrigt begeerende adresseere zig by voorn. Makelaars."