Molen Brouwerij Den Witten Ancker, Dordrecht

Dordrecht, Zuid-Holland

Voorstraat over de Lombaert Brug
Eiland van Dordrecht
(coördinaten zijn bij benadering)

21-09-1697, Oprechte Haerlemsche Courant
"Dingsdag, den 20 November, sal te Dordrecht verkocht werden de van outs vermaerde Brouwery den Witten Ancker met de Moutery, Rosmolen, Bron-Ketels, Kuypen, Koelbacken, Eest, Stalling, en wat verder aen een bequaeme Brouwery dependeert, met een schoon weldoorbout Woonhuys, gelegen in de Voorstraat over de Lombaert Brug en Streckende voor van 's Heerenstraten tot tegen de oude Breestraet."

08-11-1698, Oprechte Haerlemsche courant
De Kinderen en Erfgenamen van wijlen Helena Deylman, Wed: van Adriaen Mels, zalr., sullen op Dingsdag, den 10 Maert, 1699, publijckelijck te koop opveylen der selver Brouwery, genaemt het Witte Ancker, met de Moutery, Rosmolen, Brouw-Ketels, Kyypen,Koelbacken, Eest , Stalling , en wat verders daer aen dependeert , met een schoon en weldoorbout Woonhuys daer aen, staende tot Dordrecht in de Voorstraet omtrent het Stadhuys. Die midderwijle de Conditien gelieven te weten ofte deselve Brouwery uytter hant te kopen, die kunnen sigh addresseren aen de voorsz. Erfgenamen.