Molen Grutterij van Pieter Mol, Dirksland

Dirksland, Zuid-Holland

Goeree-Overflakkee, Zuid-Holland
Goeree-Overflakkee
Dirksland B (1) 113 Willem Moll

Besluiten van het Departementaal Bestuur van Holland, Volume 6:
"Commissarissen" tot de Gemeene Middelen, hebben ingevolge het appoinctement van dit Bestuur van den 7 December 1804, geƫxamineerd de Regueste, door Pieter Mol, Burger en Inwoonder te Dirksland, aan het Departementaal Bestuur gepresenteerd, waarbij om redenen, daarin geƤllegueerd, heeft verzogt, dat het gemelde Vergadering behagen moge, hem Suppliant met eene Grutterij binnen den gemelde Dorpe van Dirksland en Jurisdictie te Octroijeeren, met speciale permissie, om de Grutten en Meel, te mogen verkoopen in en onder Dirksland, Melissant, Oud Kraijen, Nieuw Kraijen en Kraijenisse, met uitsluiting van alle anderen."

Rotterdamsche Courant, 6 juni 1820:
"Uit de hand te koop, om met November aanstaande te aanvaarden, eene florisante GRUTTERIJ, gelegen in den Eilande van Goedereede, te bevragen bij de Weduwe P. Moll, te Dirksland."