Molen Pelmolen van Mulder, Rasquert

Rasquert, Groningen

Pelmolen van Mulder

Rasquert
in het dorp op de wierde bij de bakkerij
Het Hogeland, Groningen

geschiedenis
In 1847 wordt Nicolaas Jacobs Boer, broodbakker te Rasquert, vergunning verleend een tweede molen in het dorp te laten bouwen. Dit wordt een koren- en pelmolen.
Deze molen verbrandde op 18 juli 1876,

Bron: De Pelmolenaars te Rasquert en hun grafzerken op het kerkhof te Baflo
van B.D. Poppen

Vergunning tot herbouw werd geweigerd.
Standplaats in het dorp op de wierde bij de bakkerij.

Algemeen Handelsblad, 23 juli 1876

Dinsdagmorgen, omstreeks 3 uur, is de wind-, koren- en pelmolen van den heer E. Boer, te Rasquert, totaal afgebrand.
De oorzaak moet waarschijnlijk gezocht worden in het roggemalen van den vorigen avond, waardoor bepaald vuur is ontstaan, dat niet ontdekt is ; aan andere redenen kan niet gedacht worden.
Met groote moeite en krachtsinspanning is het met behulp der beide aan deze gemeente behoorende uitmuntend werkende spuiten gelukt de belendende gebouwen te redden; de schuur van den kuiper Lenting heeft nog al veel geleden, alsmede eene hut van genoemden molenaar. De molen van den heer Boer was verzekerd, doch diens behuizing en schuur niet, zoodat de ramp erg had kunnen worden.

Coördinaten ???
geen kaart gevonden waar deze molen op staat.