Molen Schulpzandmolen van Klaas Koopman, Kolhorn

Kolhorn, Noord-Holland

Hollands Kroon, Noord-Holland
De Schager- en Niedorper Koggen
Barsingerhorn en Haringhuizen B (2) 414a Klaas Koopman, schulpzandmolenaar

Opregte Haarlemsche Courant, 12 mei 1835:
1. Een HUIS en ERVE, staande en gelegen te Kolhorn, aan den Dijk, op de Kadastrale Kaart geteekend in Sectie B, numero 414, groot 4 Roeden, 50 Ellen, en
2. Een WINKELHUIS en SCHULPZANDMOLEN, staande als voren, op de Kaart geteekend in Sectie B, numero 414, met alle de daarbij behoorende Gereedschappen, in welk Perceel de beide Affaires tot heden met het beste gevolg zijn uitgeoefend geworden.
Nader informatiƫn zijn te bekomen, ten Kantore van opgemelden Notaris Sloos, te Winkel, alwaar ook de verkoopsvoorwaarden van heden af aan ter inzage zullen liggen.

NB Het wordt niet vermeld of dit een rosmolen of een windmolen was. Gezien de ligging tussen de huizen en de weergave op de kadasterkaart lijkt een rosmolen aannemelijk, maar aangezien er geen paarden of een stal vermeld worden, zal het mogelijk een kleine windmolen op een schuur zijn geweest.