Molen De Zorgvliet, Rotterdam, stadsdeel Kralingen-Crooswijk

Rotterdam, stadsdeel Kralingen-Crooswijk, Zuid-Holland

aan het einde van de Rijsakkerlaan, op de Nesserdijk
Kralingen
Rotterdam en omstreken, ten oosten van de Oostpoort
Kralingen B (2) 911 Hendrik Huijsman, rentenier, en Consort

geschiedenis

De molen stond aan het einde van de Rijsakkerlaan, op de Nesserdijk. De molen was afkomstig uit Den Haag van het Buitengoed Zorgvliet.

In 1872 werd verzoek tot ombouw tot stoommolen geweigerd. De molen is daarna of gesloopt of verbrand op 20 september 1885.

Rotterdamse courant, 30 september 1826
ln naam des Konings en der Justitie. — VERKOOPING, ter Rotte van de Regtbank van Eersten Aanleg zitting houdende te Rotterdam, van een onlangs opgebouwden Steenen WIND - KORENMOLEN, genaamd Z0RGVLIED, staande en gelegen op een op Erfpacht uitgegeven stuk Gronds, op den nieuw aangelegden Dijk, even voorbij de Plantaadje, buiten de Oostpoort der stad Rotterdam, en wel op het oosten of achterste gedeelte van de Zomerkade der ingedijkte Landen, onder Kralingen; alsmede nog eene onlangs nieuw opgebouwde KNECHTS, WONING, STALLING en HOOIZOLDER, staande en gelegen als voren, tegenover voorsch. Molen ; belend ' een en ander ten oosten de Rietvelden van den Heer G. van Gennep en andere Eigenaren, ten zuiden de Maas, ter westen en noorden de Zomerkade.