Molen De Struisvogel, Rotterdam

Rotterdam, Zuid-Holland
v

korte karakteristiek

naam
De Struisvogel
modeltype
Onbekende windmolen
functie
trasmolen, snuifmolen, verfmolen
bouwjaar
verdwenen
toestand
verdwenen
Toon op Google Maps met andere molens in de buurt  
Toon op Google Maps met andere molens in de buurt
Ten Bruggencate-nr.
06677 d
oude dbnr.
V3658
Meest recente aanpassing

locatie

plaats
Rotterdam
plaatsaanduiding
tegenover de Hoflaan, thans Struisenburgstraat
gemeente
Rotterdam, Zuid-Holland
plaats(en) voorheen
Kralingen
streek
Rotterdam, aan het Boerengat en het Buizengat
kadastrale aanduiding 1811-1832
Kralingen B (3) 1552 Johannes de Ligt, koopman
geo positie
X: 94921, Y: 437152
N: 51.91961, O: 4.51389

constructie

modeltype
Onbekende windmolen
krachtbron
wind
functie
afbeelding van onze ondersteuners

geschiedenis

toestand
verdwenen
bouwjaar
verdwenen
geschiedenis
De molen stond tegenover de Hoflaan, naast buitenplaats De Struisvogel, voorheen Struisenburg, thans Struisenburgstraat, ten Z Oostzeedijk

Rotterdamsche courant, 17-02-1821
Dat van heden af behalve de acht gewone Soorten, hij hem, te bekomen is, tot Binnen- en Buitenlandsche verzending of eigen gebruik, Zuivere Rinsche KAROTTEN-SNUIF, in verzegelde en met het vignet van zijnen Molen voorziene Flesschen, met een gewoon Pond en twee Lood Snuif, tegen den extraordinairen lagen Prijs van 16 Stuiv., ook beste Gekapte St. OMER en Geraspte MOPS-KAROTTEN-SNUIF, in halve Flesschen, á 12 en 18 Stuiv. ieder; zullende voor de ledige Flesschen één Stuiv. per Stuk worden gerestitueerd.

Rotterdamsche Courant, 11 mei 1824
De ondergeteekende, seder het etabliseren van zijn SNUIFWINKEL-MAGAZIJN, aan de Kleine Draaibrug, bij de Beurs, wijk L, no 8, met een aanzienlijk en nog dagelijks toenemend debiet in Snuif verëerd wordende, adverteren:
N.° 2. Een hechten, sterken en sedert 1819 aanmerkelijk verbeterden WIND-, SNUIF-, PLET-, DROOGERIJ- en VERW-MOLEN, genaamd DE STRUISVOGEL, voorzien van Raspen met gaande werk, benevens alle de vaste en losse Gereedschappen, daarbij behoorende; PAKHUIZEN en ZOLDERS, drie KNECHTSWONINGEN, LOODS, KOETSHUIS, STALLING voor vier Paarden, HOOIZOLDER en verdere OPSTALLEN ; alles (staande en gelegen als voren, beneven het Perceel n." 1.

Rotterdamsche courant, 13 maart 1827
DROOGERIJ- en VERWMOLEN, genaamd DE STRUISVOGEL, voorzien van Raspen met Gaandewerk, benevens alle de vaste en losse Gereedschappen daarbij behoorende, Pakhuizen en Zolders, twee Knechts-Woningen, Loods, Koetshuis, Stalling voor vier Paarden, hooizolder en verdere Opstallen; alles staande en gelegen als voren naast het Perceel n.° 1.

De buitenplaats werd in 1896 verkocht.