Molen Het Welvaren van Kralingen / Het Kralings Welvaren, Rotterdam, stadsdeel Kralingen-Crooswijk

Rotterdam, stadsdeel Kralingen-Crooswijk, Zuid-Holland

Kralingen
Rotterdam en omstreken

kantstenen

Rotterdamse courant, 22 april 1790
PIETER DE MINK, Gerechtsbode van Kralingen , is van meening op MORGEN den 23 April 1790, des namiddags ten 3 uren , in het Rechthuis te Kralingen, uit kragte van zeker provisioneel Vonnis, gewezen by de Ed. Achtbare Heeren Schepenen van Kralingen, in dato den 24 April 1789, ten voordeele van Sirach Criellaard, Eisscher en lmpetrant van Executie, en ten lasten van Pieter Sissing en Jacob Sissing, gecondemneerde Gedaagdens, naar voorgaande Procedures van Executie, ten overstaan van Schouten Schepenen van Kralingen, voornt., by Executie te veilen en te verkoopen, een SNUIF- en VERW-MOLEN , met deszelfs Woonhuis, Lootsen, Tuin en ERVEN, met alle Ap- en Dependentiën; mitsgaders vaste en losse GEREEDSCHAPPEN, daar by zynde en behoorende, staande en gelegen aan de Lange Kade in Kralingen voorsz.; staande in de Venponding tot 2 Gl. yder Confent.

Rotterdamse courant, 10 december 1808
De HELFTE in een (binnen weinig Jaren sterk vertimmerde) SNUIF- en VERW-MOLEN, genaamd HET WELVAREN VA KRALINGEN, met deszelfs WOONHUIS, LOOTSEN, TUIN en ERVE, met alle daarby behoorende Losse en Vaste GEREEDSCHAPPEN, staande en gelegen aan de Lange KAde, in den Ambachte van Kralingen,

Rotterdamsche courant, 7 december 1813
Uit de hand te koop, geheel of half, een snuifmolen, met twee Kantsteenen, nieuw woonhuis, loots, tuin en nog een stukje land, gelegen even buiten Rotterdam, aan de Langekade, genaamd Kralings Welvaren

Rotterdamsche courant, 28 januari 1826
N.° 4. Eene GEPRIVILEGEERDE SCHULD, groot in kapitaal Vijftien Honderd Guldens, ten laste van Jan Sonderman, wonende onder Kralingen, spruitende uit den Verkoop en Koop van het na te melden Onroerend Goed. blijkens Contract, op den 17 September 1818, voor Cornelus Hendricus van der Looij en deszelfs Ambtgenoot, Openbare Notarissen te Rotterdam, gepasseerd en deugdelijk geregistreerd, rentende af 5 per cent 's jaars, en houdende belofte van aflossing met f 100 's jaarlijks, wel meerder maar niet minder, beiden verschijnende op der, eersten October van ieder jaar, onder speciaal verband van de Helft in een Snuif- en Verwmolen, genaamd het Welvaren van Kralingen met deszelfs Woonhuis, Loodsen, Tuin en Erve, met al de daarbij behoorende vaste en losse Gereedschappen , gelegen aan de Langekade, onder het Ambacht van geregistreerd in wijk E

trivia

NB Het is niet zeker dat deze molen op de ingevoerde locatie stond, hier staat op de TMK van ca. 1850 een WM aangegeven.

Ligging vlg. Ten Bruggencate: 1,9 km N kerk, aan Plas en Boschweg.