Molen (koren- en schorsmolen), Vrijhoeve-Capelle

Vrijhoeve-Capelle, Noord-Brabant

Vrijhoeve-Capelle
2,6 km ZO gem.huis, tussen hoofdweg en Loonsche dijk
Waalwijk, Noord-Brabant
De Langstraat

geschiedenis
Deze koren en schorsmolen stond volgens de TK van 1869 aan een zijweg van de Heistraat, het Molenpad. De initiatiefnemer voor de molen moet gezocht worden bij een familie Dekkers, verwant aan de molenaars van De Eendracht aan de Zuid-Hollandsedijk.

In mei 1886 brandde de koren-en schorsmolen af, de schade werd geraamd op ƒ 5000,=. Hij werd vervolgens herbouwd en een jaar later weer in gebruik genomen.

Bron: "De molenaar en zijn windmolens in de Langstraat", Jan Rosendaal, in De Klopkei 1996-2 (tijdschrift van de Heemkundige Kring "De Erstelinghe", Waalwijk). Verzameling H. van der Kaay.

NB Het is twijfelachtig of de molen werkelijk werd herbouwd, aangezien hij op geen enkele andere latere kaart meer voorkomt.