Molen Concordia, Brummen

Brummen, Gelderland

J.G. Cromhout

Informatie: Bert Straalman, 15 november 2010

1928 onttakeld 1968 restant gesloopt

Algemeen Handelsblad, 21-04-1863

VERKOOPING VAN DEN OLIE- EN PELMOLEN, te BRUMMEN. De Notaris VAN DER DUSSEN, te Brummen, zal voor den Wel Edel Geboren Heer J. A. INSINGER, in het Logement het NIEUWE KROMHOUT, te Brummen, Zaterdag den 9den Mei 1863, bij Inzet en Hooging, en 14 dagen later, Zaturdag den 23sten dier maand, bij Toeslag, telkens des Middags ten 12 ure, publiek Veilen en Verkoopen: '

Eenen in 1856 geheel Nieuw van Steen gebouwden in volle werking zijnde OLIE- en PELMOLEN, genaamd CONCORDIA, waarin WONING, KANTOOR, PAKHUIZEN, KELDERS en ruime BERGPLAATS, met een daaraanliggend Stuk BOUWLAND; zeer gunstig staande en gelegen in de Kom van het Dorp Brummen, Kadastraal bekend Sectie G, N°. 1216 en 1215, groot 97 R., 15 E. Te aanvaarden 1 Junij 1863. Een en ander dagelijks te bezigtigen, op vertoon van een Permissiebillet. Op franco aanvrage zijn te bekomen Permiisiebilletten, ten Kantore van voornoemden Notaris, en informatiën bij denzelfden Notaris en den Heer F. TEN ZIJTHOFF, Molenmaker, te Deventer.

Algemeen Handelsblad, 28-05-1863
De in vroeger uitgegevene Couranten omschrevene OLIE- en PELMOLEN te Brummen , genaamd CONCORDIA, in publieke Veiling niet verkocht zijnde, is UIT DE HAND TE KOOP. Informatien zijn op franco aanvrage te bekomen bij den Molenmaker J. TEN ZIJTHOFF, te Deventer en den Notaris VAN DER PUSSEN, te Brummen.

In 1928 stond de schuur met de gevelsteen nog overeind.

trivia

NB De aangegeven locatie is een ruwe schatting naar de TK van 1866, waarop de molen als korenmolen staat vermeld.