Molen Polder W, Warga/ Wergea

Warga/ Wergea, Fryslân

Idaarderadeel

Bemaalde de polder ten ZW van Warga, benaamd W (< 10 ha).

Waarschijnlijk vervangen door een molen aan de Ringsloot van de Wargaastermeer.

Leeuwarder courant, 22-11-1833

De Notaris J. ALBARDA, Hz., te Leeuwarden, zal, ten verzoeke van den Heer SJOERD BOUWES STIENSTRA, Procureur aldaar, als gelastigde van zijne principalen, op Dingsdag den 3 December 1833, des namiddags om 4 uuren, ten huize van de Weduwe Harmen Elzinga, buiten de Wirdumerpoort te Leeuwarden, verkoopen :
a Eene ZATHE en LANDEN, met hechte en sterke STELPHUIZINGE, gekwoteerd no 1, cum ann. HOVINGE , BOOMEN, HIEMINGE en PLANTAGIE , zoo mede WATERMOLEN , staande en gelegen aan de Wargaster Vaart onder Hempens', geheel groot naar naam en faam 13 bunder 40 v. roede 80 v. el, alle Greidlanden , bij en aan elkander gelegen, behoorlijk ingepolderd en door eigen Molen wordende bemalen; en zulks in perceelen met regt van zamenvoeging.