Molen Waterschap Stolwijk, deel Veerstalblok, Gouderak

Gouderak, Zuid-Holland

Krimpenerwaard, Zuid-Holland
Krimpenerwaard
Gouderak C (2) 118 De Polder Veerstalblok

Opregte Haarlemsche Courant, 8 december 1852
OPENBARE AANBESTEDING. De Besturen der Polders STOLWIJK en het VEERSTALBLOK, zijn van meening op Dingsdag den 21sten December 1852, des voormiddags ten 10 ure, in het Gemeentehuis te Stolwijk, voor den tijd van vijfjaren, van 1 Januarij 1853 tot den 31sten December 1857, inliet openbaar aan te besteden :

1e. Het onderhoud van de vijf WIP-WATERMOLENS, benevens WACHTHEULEN, OVERHALEN, BRUGGEN, SLUIZEN, BESCHOEIJINGEN, HUIZINGE en verdere GETIMMERTEN, behoorende aan den Polder Stolwijk, met de vereischt wordende leverantiƫn en vernieuwingen, in Drie Percelen.

2e. Het maken, leveren en onderhouden van de ZEIL en TOUWWERKEN der genoemde vijf Watermolens, in Een Perceel.

3e. Het onderhoud van de WIP-WATERMOLEN en verdere GETIMMERTEN van den Polder het Veerstalblok, met de daartoe benoodigde leverantiƫn en vernieuwingen , ook der ZEIL- en TOUWWERKEN, in Een Perceel.

De Bestekken zullen veertien dagen voor den dag der aanbesteding ter lezing liggen, van de Werken sub. 1 en 2 in het Gemeentehuis voornoemd, en ten huize van WILLEM VERHOEK, aan de Stolwijkersluis, en van de Werken sub 3, ten huize van den Secretaris van het Polder-Bestuur W. de JONG, te Gouderak; terwijl de noodige inlichtingen te bekomen zijn, bij den Heer W SCHOUTEN, Architect te Moordrecht.

De molen wordt ook rond 1560 afgebeeld door Jacob van Deventer op zijn kaart van Gouda en omgeving.