Molen (boezemmolen), Aalst

Aalst, Gelderland

Bommelerwaard
Aalst B (1) 6 Gecomitteerden van de Voormolens (*)

(*) Gecomitteerden van de Voormolens van ZBommel, Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen, Gameren & Nieuwaal.

Algemeen Handelsblad 08 dec. 1855 blad 5:
"De COMMISSIE, belast met het beheer der Voormolens in den Bommelerwaard, zal door het Ministerie van den Notaris J. M.G. HOFFMANN VAN HOVE te Zalt-Bommel, Publiek Veilen en Verkoopen, als:
Op Donderdag den 13den December 1855, op de plaats tusschen Zuilichem en Aalst, tot eene Inzetting en op Donderdag den 20sten December 1855, in het Stads Koffijhuis, op de Markt, binnen Zalt-Bommel, tot den Finalen Slag, beide des Voormiddags ten 10 Ure:
1. Twee goed onderhouden SCHEPRAD WATERMOLENS, van de grootste soort, staande tusschen Zuilichem en Aalst. In twee parceelen. 2. De beide HULP-SLUIZEN aldaar. N°. 1 en 2 om af te breken. 3. Eene geheel nieuwe MOLENROEDE, met daarover liggende Kap. en 4. Twee Paar nieuwe MOLENZEILEN.
Informatiën te bekomen ten Kantore van den Heer H. J. JUTA, President der genoemde Commissie, te Zalt Bommel. ZEGT HET VOORT."
Jaap de Vries, 4 mei 2012.