Molen (korenmolen), Zieuwent

Zieuwent, Gelderland

1 km NNW van Zieuwent, Ruurlosche weg z.z.
Oost Gelre, Gelderland
Achterhoek en Liemers
Lichtenvoorde F (4) 3017bis Teunis Krabben, landbouwer

geschiedenis

Een inscriptie op een steen in de molen vermeldde: "October 1822: Teunis en Derk Tiller waren de bouwer dezer molen."
In 1856 kregen ze toestemming om een DRU stoommachine in hun windkorenmolen te plaatsen.
Bron: Fietsen in de Achterhoek.

De Graafschap-bode : nieuws- en advertentieblad voor stad- en ambt-Doetinchem, Hummelo en Keppel, Wehl, Zeddam, 's Heerenberg, Ulft, Gendringen, Sillevolde, Terborg, Varsseveld, Dinxperlo, Aalten, Breedevoorde, Lichtenvoorde, Groenlo, Neede, Eibergen, Bor, 06-05-1896

Notaris VEMER te GROENLO zal Woensdagen 13 en 27 Mei, om II uur, bij B. Klein Goldewijk te Zieuwent, verkoopen, voor den Heer Mr. H. C. Pennink, als Curator in het faillissement van Jan Nijenhuis:
Een in werking zijnde te Koren- en Oliemolen met Stoomketel, Pers en alle Werktuigen en Gereedschappen, met Erf te Zieuwent onder Lichtenvoorde, groot 0.7.10.

Wanneer deze molen verdween hebben we nog niet kunnen achterhalen. Mogelijk 1887 toen er onderdelen werden hergebruikt in Alverna?